Chytré GPS hodinky GARMIN INSTINCT – test

Garmin Instinct Black Optic jsou robustní chytré GPS hodinky s odolností splňující vojenské normy s kombinací chytrých, sportovních a oudoorových funkcí. Výdrží až 14dní v režimu SMART watch a nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. Hodinky jsme měli možnost otestovat, přečtěte si naší recenzi.
 

Hodinky nabízí kontrastní černobílý displej s dostatečně vysokým rozlišením, dobře čitelný i na přímém slunci, krytý sklíčkem z chemicky tvrzeného skla odolného proti poškrábání.
Tělo hodinek je vyrobeno z vláknami zesíleného tvrzeného polymeru pro vyšší pevnost a odolnost při zachování velmi nízké hmotnosti (pouhých 52 gramů). Mají vyměnitelný silikonový řemínek, hodinky umožňují i použití řemínků se systémem uchycení QuickFit šířky 22mm.

Měl jsem možnost testovat a napsat recenzi na nové hodinky Garmin Instinct, po které jsem hned skočil. Tuto „výzvu“ mi dohodili pořadatelé z Gladiator race a tímto bych jim chtěl poděkovat. Teď už se můžeme pustit do recenze. Garmin nám představil nové sportovně-outdoorové hodinky Instinct, které jsou levnější než Garmin Fenix 5. Přesto jim nechybí nic důležitého, co byste pro sport nebo kteroukoliv jinou aktivitu potřebovali. Slibovaná výdrž baterie je 14 dnů. Při častém používání na běžný denní trénink vydrží přibližně týden. Měřič tepu je neustále aktivní, a tak si můžete kontrolovat, v jaké jste zóně při běhu nebo jiné aktivitě.

Jako velké plus beru jejich nezničitelnost. Běžel jsem s nimi poslední letošní závod ze série Gladiator race a musím říct, že vydržely studenou vodu, překážky i bahno. Po celém závodě je stačilo umýt a byly opět jako nové. Žádný škrábanec na skle, i když se mi s nimi podařilo párkrát praštit. Ale nejsem podplacený a tak jsem na nich našel i pár „much“. Jak při nočním Gladiator race, tak i při denním se mi dvakrát vypnuly a přestaly na chvíli měřit. Muselo to být tím, že jsem zavadil o tlačítko a stopnul jsem měření. Takže to je mínus oproti dotykovému displeji. 

Hodinky mají pět tlačítek, díky kterým můžete procházet menu a celé nastavení. Prostřední tlačítko na levé straně hodinek se bohužel pořád zasekává a jde těžko zmáčknout. Můžete využít mnoho funkcí od kompasu, krokoměru, měření vystoupaných pater, teploty a měřič stresového faktoru.

Přes propojené hodinky s telefonem si můžete kontrolovat příchozí zprávy, kalendář anebo si pouštět hudbu. V pondělí jsme s přáteli navštívili FUBO gym v Hradci Králové a vyzkoušel jsem hodinky i při kruhovém tréninku. Zvládali i rychlé tempo tréninku a byly mi dost nápomocné při potréninkové analýze.

Jinak si můžete vybrat z mnoha různých aktivit. Od nejobyčejnějších jako je běh a plavání, přes lyžování, běžkování, jógu až k taktickým aktivitám. Hodinky vydrží i opravdu nízké teploty při otužování. V hodinkách si můžete nastavit předem trasu, po které chcete běžet. Nastavit si tam můžete významné body a ostatní mohou sledovat i živě vaši pozici, na které se aktuálně nacházíte. K hodinkám si také můžete přikoupit spousty příslušenství a to hrudní pás, snímač teploty, snímače rychlosti a kadence šlapání. Základní sada neobsahuje řemínek QuickFix, ale při dokoupení na hodinky pasuje. Hodinky splňují vojenské normy odolnosti a jsou i odolné proti teplu a nárazům. Velice užívaná funkce je také plavání. Měří přesně vzdálenosti uplavaných bazénů a můžete si odstopovat nejrychlejší časy kol. Také jsem s nimi absolvoval trochu turistiky a to noční výšlap na Sněžku za východem slunce. Cesta byla opravdu tvrdá, a i když už jsme doufali, že budeme na místě, tak hodinky nás podržely. Díky perfektní měření vzdálenosti jsme věděli, že nám už zbývá posledních pár set metrů před vysněným cílem.

Poslední akce, kterou jsem s nimi mohl absolvovat, byla Tučňák Challenge v Praze a to vše pod barvami svého týmu Gladiator race teamu. Nebyl to závod, ale charitativní akce, na které vydělané peníze cestovali za malou holčičkou Teodokrou Kučerovou a na nadaci ROSA. Cílem Challenge bylo vydržet 30 vteřin ve Vltavě, poté uběhnout 200 metrové kolečko kolem kurtů a udělat 10 angličáků. To vše třikrát. Díky hodinkám jsem byl připravený na konci přidat a měl jsem větší motivaci, když jsem viděl, jak dobrý čas jsem měl. A vyplatilo se, protože jsem ukořistil 1. místo.

Technická specifikace:

  • Příjem satelitních systému GPS, GLONASS a GALILEO
  • 3-osý kompas, barometrický výškoměr, akcelerometr, teploměr
  • Integrovaný optický snímač srdečního tepu
  • Bytelná konstrunkce splňující vojenské normy (MIL-STD-810G) pro odolnost proti vysokým a nízkým teplotám, nárazům a vibracím, vodě a vlhkosti
  • SMART notifikace z mobilního telefonu (příchozí hovory a SMS)
  • Navigování po předem vytvořené trase a funkce TracBack pro navigování zpět do startovního bodu
  • Sportovní profily pro běh, cyklistiku, plavání, turistiku, lezení, lyžování, veslování a další
  • Celodenní monitorování fyzické aktivity, srdečního tepu, míry stresu
  • Výdrž baterie až 2 týdny v režimu chytrých hodinek a až 16 hodin v režimu GPS (40 hodin UltraTrack)
  • Vodotěsné provedení do 10 ATM

 

2019-04-20T07:14:39+00:00

Napsat komentář